Home

ενεδραΤα γεγονότα στην χώρα μας και στον εργασιακό μας χώρο ειδικότερα, έχουν την δική τους γνωστή  διαδρομή τα τελευταία δύο χρόνια.  Η αργή και βασανιστική χρεοκοπία  στην οποία μας οδηγούν η τρόικα και η «μαύρη διεθνής» των τραπεζών, έχει ανατινάξει κάθε έννοια δημόσιου αγαθού, έχει οδηγήσει στην ανεργία περισσότερο από 1.000.000 εργαζόμενους και έχει επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα. Η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου,  στηριζόμενη από τα κόμματα του μνημονιακού μπλόκ, τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τις γνωστές οικογένειες που πλουτίζουν εδώ και δεκαετίες σε βάρος μας, ετοιμάζει με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης να παραδώσει οριστικά και ολοκληρωτικά την χώρα στους «δανειστές» μας. Ξεπούλημα εθνικού πλούτου και παραγωγικών πηγών, ιδιωτικοποιήσεις παντού, εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης σε μεγάλα στρώματα πληθυσμού με σκληρή λιτότητα για μια δεκαετία τουλάχιστον και όλα αυτά με την επιτροπεία από την Γερμανική κυβέρνηση και την υψηλή επίβλεψη της Ε.Ε.

 Ο χώρος των δημοσίων υπαλλήλων ήταν από τους πρώτους που στοχοποιήθηκαν και δυστυχώς φαίνεται να  συνεχίζει να αποτελεί βασικό στόχο για την κυβέρνηση και την τρόικα. Το νέο βαθμολόγιο – μισθολόγιο που επιφέρει νέες μειώσεις έως και 40% των αποδοχών μας, η μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων με ότι αυτό σημαίνει για την μείωση του προσωπικού, το ασφαλιστικό, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι απολύσεις 150.000 εργαζομένων στα επόμενα 2-3 χρόνια είναι μερικά από τα ανοιχτά ζητήματα που θα αντιμετωπίσουμε. Στις Περιφέρειες, η  πρώτη χρονιά του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ δεν άφησε καμιά αμφιβολία για τον λόγο τον οποίο έγινε αυτή η δήθεν μεταρρύθμιση, στενά συνδεδεμένη με τις παραπάνω εξελίξεις.

 Απέναντι σε όλα αυτά δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να χαράξουμε την δική μας διαδρομή, να οργανωθούμε σε κάθε χώρο, για να μην μας  εξαφανίσουν. Ο λαός μας αντιστέκεται μαζικά εδώ και ενάμιση χρόνο, με μικρούς και μεγάλους αγώνες, στις πλατείες και τις γειτονιές, με τα συνδικάτα και τις απεργίες, με τις επιτροπές ανυπακοής στα χαράτσια, με νέες μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης, με την συγκινητική στήριξη στον αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που σπάει τους διαχωρισμούς και δείχνει ως μοναδικό δρόμο την ενότητα όλων όσων δέχονται αυτή την επίθεση.

 Στην διαδρομή μας αυτή, μέσα στις νέες συνθήκες και με την παρουσία μας στον νέο ενιαίο σύλλογο των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, θα πρέπει να υπερβούμε πολλά από τα αρνητικά του παρελθόντος, να αναζητήσουμε νέες μορφές δράσης και επικοινωνίας, να απαντήσουμε σε πολλά ερωτήματα που βασανίζουν πολλούς από εμάς, να ανατρέψουμε λογικές και συνήθειες του υπαρκτού συνδικαλισμού, να οικοδομήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη μεταξύ μας, να  υπερασπίσουμε την έννοια της αξιοπρέπειας. Η συλλογικότητα μας ξεκινά από εργαζόμενους που έχουν αναφορά στο χώρο της ευρύτερης ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά και συναδέλφους που ενδιαφέρονται για την αγωνιστική παρέμβαση υπεράσπισης της ζωής μας.

Άλλωστε, η θέληση μας είναι να κινηθούμε  όχι ως μία ακόμη παράταξη που θέλει απλά να καταγράφεται σε εκλογικές διαδικασίες,  αλλά ως μία συλλογικότητα ανοιχτή, που θα επιδιώξει να συνενώσει τις αντιστάσεις, να κάνει πράξη  την αλληλεγγύη, να συμβάλει στην οργάνωση των αγώνων που πρέπει να δοθούν μαζικά & ενωτικά. Μια συλλογικότητα που θα σταθεί απέναντι στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και στους  εκφραστές του, με δημοκρατική λειτουργία, με κατοχυρωμένη την αυτονομία της και που δεν θα συναινέσει σε λιγότερα απ’ όσα μας ανήκουν.

 Σ΄ αυτήν την διαδρομή,  σας καλούμε να περπατήσουμε μαζί….

Αττική, 1 Μαρτίου 2012

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s