Home

arkasΓια άλλη μια φορά είδαμε τις πρακτικές του «χρεοκοπημένου συνδικαλιστικού κινήματος»! Παρά τις μεγάλες κορώνες περί δικαίου, ειλικρίνειας και εντιμότητας σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους, κατέφυγαν ξανά στις συνηθισμένες υπόγειες πρακτικές, για να διασφαλίσουν μερικούς ψήφους παραπάνω και φυσικά την αναπαραγωγή τους , πάντα στο όνομα των συμφερόντων των εργαζομένων.

Προφανώς και αναφερόμαστε στην πρόταση που κατατέθηκε τελευταία στιγμή στην Γενική Συνέλευση (χωρίς να έχει τεθεί σε ΔΣ μέχρι τότε) στις 24/11/2015 για διαγραφή χρεών των μελών από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014, χρονικό σημείο από το οποίο ξεκίνησε η παρακράτηση μέσω της μισθοδοσίας μας. Φυσικά, με την πλειοψηφία των μελών να έχει αποχωρήσει από την Γενική Συνέλευση, η πρόταση πέρασε «στο μεταξύ μας» (ούτε 80 άτομα δεν ήταν εντός της αίθουσας), τα μέλη τακτοποιήθηκαν οικονομικά ως δια μαγείας και μπορούν «να εκλέγουν και εκλέγονται», σύμφωνα με το καταστατικό.

Μόνο που αδικούμε όλους εκείνους τους συναδέλφους που φάνηκαν συνεπείς και πλήρωσαν το χρέος των 20€, (όπως είχε αποφασιστεί στην ΓΣ τον Ιούνιο του 2014 για την οικονομική τακτοποίηση των μελών για την περίοδο 11/2012-9/2014). Αδικούμε τους συναδέλφους που σε κάθε γενική συνέλευση-όπως και στην τελευταία- πλήρωναν 50-55€ για να κλείσουν όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες γιατί πίστεψαν ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να στηθεί ένας σύλλογος χρήσιμος για όλους. Τέλος η απόφαση αυτή, αλλοιώνει τον ήδη εγκεκριμένο οικονομικό απολογισμό του ΣΥΠΑ.

Φυσικά η πρόταση αυτή ήταν αποτέλεσμα της σιωπηρής συνεννόησης των παρατάξεων ΠΑΜΕ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Και πώς να μην είναι, αφού διαγράφονται τα χρέη και δικών τους μελών στο ΔΣ που χρωστούσαν συνδρομές και δεν είχαν πληρώσει ποτέ πριν την παρακράτηση; Και υποψήφιοι και ψηφοφόροι τακτοποιήθηκαν!

Μπορεί να είμαστε «πρωτάκια», «νεόκοποι συνδικαλιστές» και να μην «έχουμε την στοιχειώδη εμπειρία από συλλόγους και σωματεία», τουλάχιστον όμως όταν μιλάμε για διαφάνεια και ίση μεταχείριση, το εννοούμε. Μπορεί να μην καταγγέλλουμε σε κάθε τόνο την «πουλημένη ΑΔΕΔΥ και ΟΣΥΑΠΕ», όπως κάποιοι από τους παραπάνω παρόλο που έχουμε τεράστιες διαφωνίες με αυτά τα όργανα, τουλάχιστον όμως δεν καταφεύγουμε σε τέτοιου είδους συμφωνίες και πρακτικές για να εκλέξουμε περισσότερους συνέδρους που θα μας εξασφαλίσουν τις έδρες στα –κατά τα λεγόμενά τους- πουλημένα θεσμικά όργανα.

Είμαστε σίγουροι πως ΠΑΜΕ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα ισχυριστούν ότι η διαγραφή των 20€ είναι απόφαση Γενικής Συνέλευσης και ότι το έκαναν για να διευκολύνουμε τους συναδέλφους στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας (τους ίδιους συναδέλφους που στις συνεδριάσεις του ΔΣ κατηγορούσαν ότι δεν στηρίζουν οικονομικά τον σύλλογο για να είναι δυνατός και ανεξάρτητος).

Είμαστε σίγουροι πως θα πουν ότι είναι πιο σημαντικό να μαζικοποιηθεί ο σύλλογος και οι εργαζόμενοι να στηριχθούν στο σωματείο τους, ειδικά στις δύσκολες καταστάσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Σωστά! Μόνο που η συμμετοχή και η εμπιστοσύνη, δεν χτίζονται με τερτίπια και κόλπα του παρελθόντος. Ο σύλλογος δεν υπάρχει για να μας εξασφαλίζει θέσεις, τίτλους, προνόμια. Δυστυχώς όμως, αυτή είναι η λογική που επικρατεί.

Είμαστε σίγουροι πως θα μας πουν ότι δεν πιστεύουμε στην συλλογική δράση. Ας το κάνουν. Όσοι μας ξέρουν και γνωρίζουν τι έχουμε κάνει, θα μας κρίνουν. Συκοφαντίες έχουμε ακούσει και θα ακούσουμε πολλές. Εμείς πιστεύουμε  στην ουσιαστική και ισότιμη συμμετοχή των συναδέλφων, στην δημοκρατική λειτουργία των συνδικαλιστικών μας οργάνων, άρα για εμάς ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να επιστραφούν τα χρήματα σε όλους τους συναδέλφους που πλήρωσαν. Δηλαδή, το επόμενο ΔΣ πρέπει να επιστρέψει ΑΜΕΣΑ το ποσό των 3.635€!

Σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους «έμπειρους, επαγγελματίες, συνδικαλιστές» και επειδή εκτιμούμε πως μέχρι το τέλος της εκλογικής διαδικασίας θα υπάρξουν και άλλες προσπάθειες τέτοιου είδους, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο, απέναντι στις χρεοκοπημένες συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος, ανεξαρτήτως προέλευσης ή επικάλυψης με αγωνιστικές περγαμηνές.

 Το αίτημα επιστροφής των χρημάτων, θα κατατεθεί και στο επόμενο ΔΣ που θα προκύψει  και καλούμε τους συναδέλφους που τους οφείλονται να τα διεκδικήσουν, παλεύοντας για ένα σύλλογο όπου η ίση μεταχείριση και η διαφάνεια θα είναι κεκτημένα και δεν θα αμφισβητούνται λόγω συσχετισμών.

Για απόφαση ΓΣ 24-11-2015

Advertisements

2 thoughts on “Το μόνο που τους νοιάζει είναι η δική τους επιβίωση!

  1. Δεν ξέρω αν είναι καν νόμιμη η απόφαση.Πραγματικά αυτές οι αποφάσεις μετατρέπουν τους πολίτες (που δεν γίναμε ποτέ..) σε πελάτες(που πάντα ήμασταν).
    Αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφετε – και εννοώ ότι θα ήθελα να ακούσω και την άλλη άποψη αφού δυστυχώς ήμουν απών απο την Γ.Σ – η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη (τουλάχιστον απο εμένα) και πραγματικά με φέρνει σε απόγνωση…

  2. Παράθεμα: Ανακοίνωση για εκλογές ΣΥΠΑ 9/12/2015 | ΕΝ.Ε.ΔΡΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s